Hoe integreer ik widgets voor productbeoordelingen op mijn website?

De productbeoordelingenwidget wordt op dezelfde manier geïntegreerd als andere widgets. Met één groot verschil: je moet productidentificatienummers aanleveren.

Lees het volgende artikel als je niet weet hoe je widgets aan je website toevoegt: Hoe kan ik widgets aan mijn website toevoegen?

Of, als je wil weten hoe de widgets er uitzien op je website, vind je hier meer informatie: Hoe zien widgets er op mijn website uit?

Wat zijn productidentificatienummers?

Productidentificatienummers zijn reeksen nummers en letters om specifieke producten aan te duiden.

De eTrusted productbeoordelingenwidgets ondersteunen de meest gangbare productidentificatienummers:

• SKU (Stock Keeping Unit): SKU's zijn unieke identificatienummers, toegewezen door handelaars.
  • GTIN (Global Trading Item Number): met een GTIN kun je je producten een wereldwijd uniek identificatienummer geven dat voldoet aan een internationale standaard, zoals bijvoorbeeld ISBN en EAN.
  • MPN (Manufacturer Part Number): ook MPN's bieden een wereldwijd unieke productidentificatie. MPN's worden toegewezen door de betreffende fabrikant.

Kan ik meer dan één productidentificatienummer gebruiken?

Ja, dat kan. En voor producten met verschillende varianten moet dat zelfs.

Bijvoorbeeld: je verkoopt T-shirts in verschillende maten. Elke maat (bijv. S, M, L)  krijgt een eigen productidentificatienummer. Je voegt de productidentificatienummers toe door deze achter elkaar te zetten, gescheiden door een komma.

Zorg dat elk artikel ten minste één type productidentificatienummer heeft. Voeg je geen productidentificatienummer toe, wordt de widget niet getoond.

Hoe voeg ik de productbeoordelingenwidget toe aan mijn website?

De productbeoordelingenwidget wordt op dezelfde manier toegevoegd als andere widgets. Ga hiervoor eerst naar onze Widget-bibliotheek.

Begin door eeen productbeoordelingenwidget uit de widgetbibliotheek te kiezen en klik vervolgens op de knop "Configure" (Configureren) rechts onderaan:

De configuratiemodus wordt nu geopend. Dit venster heeft twee gedeelten: links staan alle beschikbare opties, rechts zie je een preview van de widget

Klik op Create widget code (Maak widgetcode aan) en voeg vervolgens de productidentificatienummers toe.

Hoe voeg ik productidentificatienummers toe?

Nadat je de widgetcode hebt gecreëerd, wordt een nieuw venster geopend. Hier kies je het gewenste type productidentificatienummer.

01_32x32.png Je kunt kiezen uit drie productidentificatienummers: SKU, GTIN en MPN. productidentifier.jpg

Hieronder zie je een voorbeeld van hoe de code er voor onze widget Full Review List uit zou kunnen zien.

In het voorbeeld zie je een product met drie verschillende productvarianten. Je kunt ze eenvoudig toevoegen (0055573.001, 0055573.002, 0055573.005) , gescheiden door een komma. SKU's zijn de productidentificatienummers:

<!-- Begintag eTrusted widget -->

<etrusted-widget data-etrusted-widget-id="wdg-f6e1e50c-b07c-4a92-85fb-14b6feab9ea6" data-sku="0055573.001,0055573.002,0055573.005"></etrusted-widget>

<!-- Eindtag eTrusted widget -->

Voegt iemand anders de codefragmenten voor je toe?

01_32x32.pngKopieer dan de codefragmenten door op de knop "Copy all instructions” (Alle instructies kopiëren) te klikken. Plak de aanwijzingen in een tekstdocument, e-mail, etc en stuur dit naar de persoon die de integratie voor je doet.

02_32x32.png Klik ten slotte op "Complete widget configuration" (Widgetconfiguratie voltooien).

Voeg je de codefragmenten zelf in?

Dan kun je de drie codefragmenten ook afzonderlijk kopiëren door op het symbool rechts bovenin het zwarte codeveld te klikken. Voeg de JavaScript-code Initialisation van het bovenste veld in in de head van de webpagina. Het tweede codefragment Embed Widget wordt ingevoegd in de body, waar de widget moet worden weergegeven. Ook het codefragment Widgetextensions wordt hier toegevoegd. Vergeet niet om op "Complete widget configuration" (Widgetconfiguratie voltooien) te klikken nadat je klaar bent.

Het toevoegen van de JavaScript-code voor de head is maar één keer nodig, ook als je meerdere widgets in je website integreert. Als het goed is, wordt de widget binnen enkele minuten zichtbaar.

Vergeet niet: je moet een productidentificatienummer voor iedere productvariant toevoegen. Alleen zo kan de widget de varianten combineren, zodat de gezamenlijke ervaringsfeedback voor alle varianten samen wordt gebruikt.

Toon je je sterrenscore al op Google en soortgelijke platformen? Zie voor meer informatie:
- Wat is Google-integratie?
- Waarom is het een goed idee om mijn gemiddelde score op andere beoordelingsplatformen te optimaliseren?