De eerste stappen met de eTrusted API's

Wat is een API?

API staat voor Application Programming Interface, in het Nederlands dus applicatie-programmeerinterface. Een API maakt automatische communicatie tussen twee of meer softwaresystemen mogelijk, zonder dat je er iets voor hoeft te doen of te weten voor het gebruik.

API's bieden ontwikkelaars een grote mate van flexibiliteit, denk bijvoorbeeld aan de integratie van Google Maps op websites. API's bij Trusted Shops zorgen er daarnaast voor dat je beoordelingen kunt oproepen en naar wens kunt integreren op je website.

Hoe helpen  MyTS en eTrusted API's bij mijn dagelijkse werkzaamheden?

Onze API's helpen je:

• beoordelingsinformatie op te roepen en te laten zien op je website of in  marketingcampagnes.
  • beoordelingen te integreren in je CRM-toepassingen .
  • beoordelingen te importeren in je supportsystemen  en van daaruit te antwoorden.
  • beoordelingsverzoeken te integreren in je e-mailcampagnes .

Welke API's van eTrusted zijn er, en welke voordelen bieden ze?

Het belangrijkste verschil tussen de API's van MyTS en eTrusted zit 'm daarin, dat de eTrusted API's meer geïndividualiseerde functies bieden. Met onze eTrusted API's kun je bijvoorbeeld doelgericht bepalen bij welk event je welke feedback van je klanten wilt over hun bestelervaring (bijv. bij aflevering, verzending etc.).

Als gebruiker van eTrusted heb je vanaf het begin alleen toegang tot eTrusted API's. Gebruik je MyTS en is je webshop nog niet naar eTrusted overgezet, dan heb je ook alleen toegang tot de MyTS API's.
Wanneer je eTrusted gebruikt, heb je de volgende inloggegevens nodig voor het gebruik van API's: een Client ID en een Client Secret. Heb je deze niet ontvangen, neem dan contact met ons op via members@trustedshops.com.

Onze belangrijkste eTrusted API's zijn onder andere de Questionnaire Links API en de Events API. Met deze laatste kun je je klanten direct beoordelingsverzoeken sturen wanneer een bepaald onderdeel van je service heeft plaatsgevonden.

Hier vind je de links naar de handleidingen voor de betreffende functies van Event API's in het Developer Center:

Een event melden (activeert verzending van een verzoek):

https://developers.etrusted.com/events-api/events-api.html#post--events

Een eventtype creëren (naast het standaard event 'checkout'):

https://developers.etrusted.com/event-types-api/event-types-api.html#create-event-type

Een verzoekregel opstellen en/of een eventtype toewijzen en activeren voor een kanaal:

https://developers.etrusted.com/invite-rules-api/invite-rules-api.html

Met de Questionnaire Links API kun je links naar voorgeconfigureerde beoordelingsverzoeken oproepen. Deze links kun je vervolgens integreren in een e-mail, sms of een ander communicatiekanaal naar keuze. Deze functies worden onafhankelijk van de gangbare geautomatiseerde Trusted Shops-mailing aangeboden.

Dit is de betreffende link in het Developer Center:

https://developers.etrusted.com/solutions/questionnaires_and_links.html#what-are-questionnaires-and-templates-in-etrusted

Welke support is er voor API's?

Als je één of meerdere API's wilt gebruiken, staan je als eTrusted-klant al onze API's ter beschikking. En als je niet de technische knowhow hebt om een bepaalde API te integreren, is neem dan contact met ons op: wij helpen je graag bij de integratie .

Welke API's je precies kunt gebruiken, staat in de API-documentatie. Deze documentatie is voor ontwikkelaars geschreven en biedt ondersteuning bij het creëren van een individuele API-oplossing .

In het gedeelte Beoordelingen > Integraties vind je daarnaast informatie over de Trusted Shops-integratie voor het Zendesk ticketsysteem, bijvoorbeeld:
Hoe gebruik ik de Zendesk-integratie van Trusted Shops?