Wat is de Review Collector?

Met de Review Collector verzamel je in een paar klikken en zonder technische integratie klantbeoordelingen.

Waar vind ik de Review Collector?

Klik op "Beoordelingsverzoeken versturen" in de uitnodigingsgeschiedenis.

Upload een CSV-bestand

Als je een voorbeeldbestand nodig hebt, klik je op "Voorbeeld CSV-bestand downloaden".
Als je problemen ondervindt met je bestand, kunt je hier meer informatie vinden: Een CSV-bestand aanmaken om klanten uit te nodigen.

Sleep het CSV-bestand naar de getoonde cirkel. Alternatief klik je op "Op de computer selecteren" om het gewenste bestand te uploaden.

Als je je hebt vergist: geen probleem, klik gewoon op "Ander bestand selecteren" en upload het juiste bestand.

Opmaakfouten in Excel

Als klanten speciale karakters in hun naam hebben (bijv. umlautstekens zoals ä, ü, ö), zullen deze in de Review Collector worden vervangen door het symbool �. Daardoor verschijnt deze opmaakfout ook op het beoordelingsprofiel. De oorzaak van het probleem ligt bij Excel. Dit probleem doet zich onder meer voor bij de volgende systemen:

• Office 2011 op Windows 7
  • Office 2011 op Windows 10
  • Office 2016 op Mac

In de volgende gevallen krijgen speciale tekens een normale opmaak:

• Je gebruikt Office 2016 en hebt het bestand opgeslagen als "CSV UTF-8 (scheidingsteken-gescheiden) (* .csv)".
  • Je gebruikt Google Docs.
  • Je gebruikt Open Office.

Als klanten speciale tekens in hun e-mailadressen hebben (bijv. umlauttekens), worden deze e-mailadressen niet herkend tijdens het uploaden. Daardoor kunnen geen beoordelingsvoorwaarden worden verzonden naar klanten met speciale tekens in hun e-mailadressen.

Gebruik je voor je werk een apparaat van Apple? Houd er dan rekening mee dat de Review Collector geen bestanden kan lezen die zijn gecreëerd met Numbers. Dit is ook het geval als je het hebt opgeslagen als csv-bestand of in één van de gangbare Excel-formaten. Sla het bestand daarom op vanuit Excel of een ander spreadsheetprogramma, zoals bijvoorbeeld de gratis toepassing Calc van OpenOffice.

Voorbeeld

Klik op "Verder naar het voorbeeld" om naar het voorbeeld te gaan. De voorbeeldpagina wordt geopend, waar je de ingevoerde gegevens nog eens kunt controleren. Je kunt de gegevens hier niet corrigeren. Klik daarvoor op "Terug", wijzig het bestand en upload het opnieuw.

In het voorbeeld zie je

• de afzenderinformatie (naam van de afzender, e-mailadres van de afzender die de klant te zien krijgt)
  • de klanten naar wie je beoordelingsverzoeken stuurt (e-mailadressen, voornamen, achternamen)
  • een preview van de gepersonaliseerde beoordelingsverzoek in de vorm waarin deze naar de klant wordt gestuurd. Hiervoor klik je op het blauwe brilletje met de tekst "voorbeeld".

Rechtsonder vind je een juridische mededeling evenals twee verzendopties:

1. Inplannen voor later

Als je de beoordelingsverzoeken niet meteen, maar wel op een ander tijdstip wilt verzenden, klik dan op "Inplannen voor later". Houd er rekening mee dat de verzendtijd achteraf niet meer kan worden gewijzigd.

• Kies een datum en tijdstip voor de verzending.
    • Klik op "x beoordelingsverzoeken inplannen".
    • De beoordelingsverzoeken zijn ingepland en worden op het gewenste tijdstip verzonden.
  2. Nu verzenden

Als je de beoordelingsverzoeken meteen naar de klanten wilt verzenden, klik dan op  "Nu versturen".

Juridische informatie
Door de Review Collector te gebruiken, bevestig je dat je de expliciete toestemming van alle klanten hebt ontvangen voor de dataoverdracht aan Trusted Shops en de ontvangst van beoordelingsverzoeken. Meer informatie over dit thema vind je onder toestemming voor beoordelingsverzoeken.