Wat bieden de geoptimaliseerde vragenlijstsjablonen?

Opdat u makkelijk feedback van uw klanten kunt ontvangen, verstuurt eTrusted beoordelingsuitnodigingen voor u - naar wens handmatig of automatisch. Deze bevatten een link naar een vragenlijst. Door het invullen en indienen van de vragenlijst laten klanten een beoordeling achter.

Er zijn twee geoptimaliseerde vragenlijstsjablonen:

• De Extended Questionnaire Template bevat ongeacht het aantal gegeven sterren ook nog aanvullende vragen over levering, producten & service. Deze worden aan het einde van alle Extended Questionnaire Templates gesteld en maken het voor u makkelijker om te begrijpen waarom klanten niet helemaal tevreden waren. Eerst worden klanten doorgestuurd naar het opmerkingenveld en de daar gestelde vragen variëren afhankelijk van het aantal gegeven sterren (zie onderstaande afbeelding). De Extended Questionnaire Template is standaard ingesteld.

Opgelet: De beoordeling van de aanvullende vragen is niet opgenomen in de algemene beoordeling.

• De Standard Questionnaire Template daarentegen bevat geen aanvullende vragen aan het einde van de vragenlijst. De klanten concentreren zich hier uitsluitend op het toekennen van sterren en worden vervolgens rechtstreeks doorgestuurd naar de vrije invoer voor opmerkingen. De vraag die daar wordt gesteld, varieert net als bij de Extended Questionnaire Template afhankelijk van het aantal toegewezen sterren.

Worden beoordelingen opgeslagen, zelfs als ze niet volledig zijn ingevuld?

Zodra een klant zijn sterrenscore heeft gekozen en op de knop "Indienen en verdergaan" klikt, wordt de beoordeling ingediend, geteld en gepubliceerd. Verdere teksten en titels waarmee beoordelingen kunnen worden aangevuld, worden pas ingediend en gepubliceerd nadat op de laatste "Verzenden"-knop is geklikt. Dit is in overeenstemming met de AVG-richtlijnen.

Hoe zien de vragenlijstsjablonen eruit?

Hieronder ziet u de twee trajecten die klanten kunnen doorlopen met de verschillende sjablonen. Dit wordt natuurlijk altijd voorafgegaan door het verzenden van de eTrusted-beoordelingsuitnodiging - automatisch of handmatig.

Afbeelding 1: links ziet u het Standard Questionnaire Template, rechts het pad van de Extended Questionnaire Templates.

hc-questionnaire-explanation-stars_NL.jpgAfbeelding 2: Het opmerkingenveld vertoont verschillende vragen - afhankelijk van het aantal gegeven sterren. Dit geldt voor beide vragenlijstsjablonen.

Over aanvullende vragen
  • Antwoorden op aanvullende vragen worden niet gepubliceerd op uw beoordelingsprofiel en beïnvloeden uw eindcijfer ook niet. Ze worden alleen in de gedetailleerde weergave in uw inbox en in de eTrusted mobile App samen met de respectievelijke sterrenbeoordeling weergegeven.
  • Aanvullende vragen zijn voor interne doeleinden bedoeld: ze geven meer inzicht in de feedback van uw klanten en laten zien waar er ruimte is voor verbetering.
  • Het beantwoorden van aanvullende vragen is voor klanten optioneel: U kunt ze gedeeltelijk beantwoorden of ze volledig overslaan door gewoon op de knop ‘Verder’ te klikken.

Wat betekenen de tekstelementen tussen haakjes in de sjabloon?

Dit zijn plaatshouders: het zijntekstelementen die we vervangen door uw gegevens. Deze plaatshouders verschijnen op de volgende plaatsen in onze beoordelingsuitnodigingen en vragenlijsten:

Is er een vragenlijst-API?

Ja. Met onze Transactional Questionnaire Links API hebt u toegang tot URL’s die linken naar vooraf geconfigureerde vragenlijsten. Deze vragenlijst-URL’s kunt u dan in e-mails, SMS of andere communicatiekanalen insluiten om klantenfeedback te verzamelen. Meer informatie over onze API’s vindt u in onze API-documentatie.

Wat is er geoptimaliseerd in vergelijking met het beoordelingsformulier van My Trusted Shops ?

Bij de nieuwe vragenlijst lag de focus op het vergroten van de conversie. Het gebruik is geoptimaliseerd voor smartphones en tablets en dankzij de nieuwe weergave en manier van bevraging kunnen meer beoordelingen worden verzameld.

Door de vragen over afzonderlijke pagina's te splitsen, wordt aan uw klanten de ene vraag na de andere gesteld. Dat is vergelijkbaar met een checkout-proces dat is onderverdeeld in verschillende stappen. Dit vergroot de focus op de weergegeven vraag, zodat klanten zich op deze vraag kunnen concentreren. Het verhoogt de kwaliteit van de feedback en tegelijkertijd de bereidheid om alle vragen te beantwoorden.

De nieuwe technologie maakt ook aanvullende vragen en intelligente sprongen mogelijk: Bij negatieve beoordelingen kunnen ze worden gebruikt om specifieke vragen te stellen die de gegeven feedback nog waardevoller maken.