Het eTrusted woordenboek

Hier vind je de belangrijkste termen voor het gebruik van het eTrusted platform. Op ons Developer Center vind je ook ons woordenboek voor ontwikkelaars.

Aanvullende vragen

Aanvullende vragen kunnen in vragenlijsten worden gebruikt om nog meer gedetailleerde feedback van klanten te verzamelen. In tegenstelling tot de Trusted Sterrenbeoordeling zijn aanvullende vragen bedoeld voor interne doeleinden. Ze worden daarom niet op het beoordelingsprofiel weergegeven en beïnvloeden ook niet de totale score.

Account

Je account bevat alle kanalen die jouw bedrijf heeft. In het controlecentrum kunt je de beoordelingsuitnodigingen automatiseren. Maak uitnodigingsregels voor je account aan en activeer ze voor de kanalen. Let op: er kan voor elk kanaal en per event slechts één uitnodigingsregel actief zijn.

Afzenderinformatie

De afzenderinformatie omvat de naam van de afzender (nu Trusted Shops Team) en het e-mailadres van de afzender (nu rating-noreply@trustedshops.com). Ze worden in het postvak van de klanten getoond wanneer ze een beoordelingsuitnodiging ontvangen. De afzenderinformatie helpt te vermijden dat e-mailproviders de uitnodigingen als spam classificeren.

API’s

API staat voor de Engelse term Application Programming Interface,of programmeerinterface in het Nederlands. Een API maakt automatische communicatie tussen twee of meer software-systemen mogelijk , zonder dat je daar als gebruiker iets voor hoeft te doen of iets over moet weten. Voor ontwikkelaars staan API's voor maximale flexibiliteit.

In de API-documentatie kunt je zien welke API’s beschikbaar zijn.

Automatische uitnodigingen

Automatische uitnodigingen worden via Events uitgevoerd en hun precieze verzendtijd wordt via uitnodigingsregels bepaald. Informatie hierover vind je via Hoe stuur ik automatische uitnodigingen naar mijn klanten?

B

Beoordelingsuitnodigingen

Een beoordelingsuitnodiging is een bericht aan een klant (meestal een e-mail) met daarin een uitnodiging om feedback te geven en een link naar een vragenlijst. Als de klant de vragenlijst invult, laat hij een beoordeling achter.

Bij eTrusted zijn er twee soorten beoordelingsuitnodigingen: automatische uitnodigingen en handmatige uitnodigingen.

Beoordelingsinbox

De beoordelingsinbox vind je in het linkermenu onder “inbox”: Het biedt een overzicht van al de verzamelde beoordelingen en is opgebouwd als een gewone e-mailinbox.

Beoordelingsprofiel

Het beoordelingsprofiel is de pagina waarop de verzamelde beoordelingen worden weergegeven, inclusief de totale score. Als je in de beoordelingsinbox op beoordelingen reageert, verschijnt de reactie eveneens op het beoordelingsprofiel.

Contactpunt

Tussen je klant en je bedrijf vinden tijdens een customer journey op verschillende contactpunten transacties plaats. Met eTrusted kun je voor elk van deze contactpunten events definiëren, om zo voor elk contactpunt beoordelingen te verzamelen.

Controlecentrum

De gebruikersinterface van eTrusted noemen we het controlecentrum. Hier verstuur je de beoordelingsuitnodigingen naar klanten en beheer je de verzamelde beoordelingen in de beoordelingsinbox

CSV-bestand

Je hebt een CSV-bestand nodig wanneer je handmatig beoordelingsuitnodigingen verzendt via de Review Collector. Hoe je dit bestand precies opstelt, lees je onder Hoe maak ik een CSV-bestand aan om klanten uit te nodigen?

Customer journey

De customer journey (in het Nederlands “klantreis”) omvat het traject dat een klant doorloopt wanneer hij een product of dienst koopt. Deze customer journey omvat alle contactpunten van een klant met je bedrijf.

Met eTrusted kun je voor elk van deze contactpunten events definiëren, om zo voor elk specifiek contactpunt beoordelingen te verzamelen.

D

Developer Center

We bieden open interfaces aan voor softwareontwikkelaars, om hun eigen oplossingen te ontwikkelen op basis van onze technologie. Bezoek daarvoor ons Developer Center. Daar vind je ook onze eTrusted API documentatie.

E

Ervaringsfeedback

eTrusted is gebaseerd op een simpel idee: ervaringsfeedback.

Met ervaringsfeedback bedoelen we de feedback die klanten geven na een specifieke transactie of ervaring met een product of dienst (bijv. productaankoop, productgebruik, winkelbezoek, enz.).

Klanten vormen bij zo’n transacties een mening over je bedrijf. Als we hun ongefilterde mening willen weten, dan moeten we ze daar op deze momenten naar vragen.

eTrusted maakt dit mogelijk door beoordelingsuitnodigingen te verzenden op basis van events op bepaalde contactpunten worden geactiveerd. Het versturen hiervan gebeurt volledig automatisch. Zo zorgt eTrusted voor een constante stroom van beoordelingen en helpt het om uit te zoeken bij welke contactpunten het meeste verbeterpotentieel ligt.

eTrusted

eTrusted is de naam van ons nieuwe platform en maakt deel uit van Trusted Shops: Het toonaangevende vertrouwensmerk in de Europese e-commerce, met 20 jaar ervaring en meer dan 25.000 online shops als klant. De missie van eTrusted is om met slimme feedbackoplossingen ook in sectoren buiten de klassieke e-commerce voor vertrouwen en transparantie te zorgen: bijvoorbeeld bij dienstverleners, in instellingen en grote bedrijven.

Event

Een event wordt geactiveerd wanneer een transactie plaatsvindt tussen een bedrijf en klanten - bijv. een productaankoop in een webshop. Wanneer een event wordt geactiveerd, wordt een automatische beoordelingsuitnodiging verstuurd op basis van een uitnodigingsregelHoe je events technisch instelt, kun je lezen in de API-documentatie.

G

Gemiddeld cijfer

Zie score.

H

Handmatige uitnodigingen

Zie Review Collector.

I

Inbox

Zie beoordelingsinbox.

K

Kanaal

Het versturen van uitnodigingen en het verzamelen van beoordelingen gebeurt altijd voor een bepaald kanaal. Bij e-commerce is een kanaal normaal gezien een webshop. Als je meerdere webshops hebt en dus meerdere kanalen, kun je in het controlecentrum van kanaal wisselen. Je kunt ook meerdere kanalen tegelijk selecteren en de beoordelingen bekijken.

M

My Trusted Shops

My Trusted Shops is ons huidig systeem en bevat functies zoals de kopersbescherming of de performance. In 2019 zijn we ermee begonnen gebruikers van My Trusted Shops een automatische en gratis upgrade te geven naar het nieuwe eTrusted systeem . Hiermee gaan we in 2020 door. Alle reeds verzamelde beoordelingen vind je dan in het nieuwe eTrusted systeem.

Alle informatie over de upgrade vind je onder Wat moet ik weten wanneer ik de upgrade van My Trusted Shops naar eTrusted krijg?

O

Opinieschaal

Type van aanvullende vragen. De opinieschaal vraagt klanten om hun mening te geven over verschillende criteria op een schaal van 1 (slecht) tot 5 (zeer goed).

P

Plaatshouder

Plaatshouders zijn tekstelementen die we met je gegevens vervangen. Bijvoorbeeld: beoordelingsuitnodigingen bevatten de plaatshouder [transactiedatum]. Deze wordt vervangen door de datum van de transactie waarvoor de uitnodiging is verstuurd.

R

Referentie

De referentie is een unieke identificatienummer waarmee bedrijven transacties in hun database kunnen identificeren. Voor een webshop krijg je hier bijvoorbeeld een bestelnummer te zien. Order- of boekingsnummers zijn eveneens mogelijk.

Review Collector

Met de Review Collector verzamel je in een paar klikken en zonder technische integratie handmatig klantbeoordelingen. Je vindt deze optie in het controlecentrum in het menu onder "Uitnodigingen" > "Uitnodigingen versturen".

Review Service Team

Ons Review Service Team is verantwoordelijk voor het controleren van gerapporteerde beoordelingen en is bereikbaar via het e-mailadres reviewservice@trustedshops.de.

S

Score

Het eindcijfer of de gemiddelde score wordt berekend op basis van alle beoordelingen van de afgelopen 12 maanden. Voor consumenten is de score bijvoorbeeld zichtbaar op het openbare beoordelingsprofiel. Je vindt de score ook in het controlecentrum wanneer je in het menu op een van de kanalen klikt.

Sjabloon (geoptimaliseerde vragenlijstsjabloon)

De geoptimaliseerde vragenlijstsjabloon is de door ons aanbevolen sjabloon, die we standaard voor vragenlijsten gebruiken. Ze bestaat uit de sterrenbeoordeling en een optionele aanvullende vraag met een opinieschaal. De sjabloon wordt hier in meer detail beschreven: Wat is de geoptimaliseerde vragenlijstsjabloon (Optimised questionnaire template)?

Sterrenbeoordeling

Het aantal sterren op een schaal van 1 (slecht) tot 5 (heel goed) wat een klant geeft naar aanleiding van zijn bestelling. Het aantal sterren bepaalt de score van de beoordeling.

De beoordeling wordt vervolgens openbaar weergegeven op je beoordelingsprofiel en heeft invloed op de totale score.

T

Transacties

Transacties vinden plaats op verschillende contactpunten die klanten tijdens de customer journey met jouw bedrijf hebben. Bij gebruik van de automatische uitnodigingen kun je voor verschillende transacties eigen events instellen, die dan door de transactie worden geactiveerd. Wanneer een event door eTrusted wordt geregistreerd , wordt een beoordelingsuitnodiging verstuurd op basis van een uitnodigingsregel.

U

Uitnodigingen

Zie beoordelingsuitnodigingen.

Uitnodigingsgeschiedenis

De uitnodigingsgeschiedenis vind je in het menu van het controlecentrum onder "Uitnodigingen" > "Uitnodigingsgeschiedenis". Het biedt een chronologisch overzicht van alle verzonden uitnodigingen en geeft van elke uitnodiging de actuele uitnodigingsstatus weer.

Uitnodigingsregels

Automatische uitnodigingen worden op basis van uitnodigingsregels verstuurd. Bij het opstellen van een uitnodigingsregel definieer je altijd een event, de gewenste verzendvertraging inclusief het geplande tijdstip, een e-mailsjabloon en een vragenlijstsjabloon.

Uitnodigingsstatus

Van elke verzonden uitnodiging kun je de huidige status zien in de uitnodigingsgeschiedenis. Bij statussen als "afgewezen" en "niet bezorgd” geven we ook de redenen voor die status weer.

Een gedetailleerde lijst van alle mogelijke statussen is te vinden onder Welke statussen zijn er en wat betekenen ze?

V

Verzendvertraging

De verzendvertraging stel je in tijdens het opstellen van de uitnodigingsregels. De vertraging is het aantal dagen dat tussen het event en het versturen van een uitnodiging moet zitten.

Vragenlijst

Om ervoor te zorgen dat je de feedback van klanten op een ontspannen manier kunt ontvangen, verstuurt eTrusted beoordelingsuitnodigingen voor je die een link naar een vragenlijst bevatten. Door het invullen van de vragenlijst laat de klant een beoordeling achter.