De Shopware 6 plug-in installeren

Gebruik je Shopware 5? Dan vind je de gratis Trusted Shops plug-in voor Shopware 5 en de bijbehorende integratiehandleiding hier: De Shopware 5 plug-in installeren

Voor Shopware 6 is vanaf november 2022 een nieuwe plug-in beschikbaar. Er zijn twee manieren om deze te installeren:

Methode 1: Je gebruikt al een Trusted Shops plug-in voor Shopware 6.

1. Deïnstalleer eerst aan de hand van het hoofdstuk 'Deïnstalleren' de plug-in die je tot nu toe hebt gebruikt.
  2. Installeer vervolgens de huidige plug-in aan de hand van het hoofdstuk 'Installeren'.

Methode 2: Je hebt tot nu toe geen Trusted Shops plug-in voor Shopware 6 gebruikt.

1. Sla het hoofdstuk 'Deïnstalleren'
  2. Installeer de huidige plug-in aan de hand van het hoofdstuk 'Installeren'.

Deïnstalleren

1. Meld je aan bij de Shopware 6 backend.
  2. Klik in de hoofdnavigatie op 'Extensies' (01_16x16.png). Klik vervolgens op 'Mijn extensies' (02_16x16.png).
  3. Het overzicht 'Mijn extensies' verschijnt. Klik op de drie kleine puntjes (01_16x16.png) rechts naast 'Trusted Shops Integration' en klik vervolgens op 'Verwijderen' (02_16x16.png).
  4. Er verschijnt een pop-upvenster. Activeer de schakelaar naast 'Alle app-gegevens permanent verwijderen' (01_16x16.png) en klik vervolgens op 'Verwijderen' (02_16x16.png).
  5. Het overzicht 'Mijn extensies' verschijnt. Klik op de drie kleine puntjes (01_16x16.png) rechts naast 'Trusted Shops Integration' en vervolgens op 'Verwijderen' (02_16x16.png).

De plug-in die je tot nu toe hebt gebruikt is verwijderd. Installeer vervolgens de huidige plug-in aan de hand van het hoofdstuk 'Installeren'.

Installeren

De gratis Trusted Shops Extension for Shopware is hier beschikbaar. Hier vind je een gedetailleerde beschrijving voor het toevoegen van extensies met Shopware.

Daarna moet je de Trusted Shops plug-in installeren in je systeem. Selecteer hiervoor eerst het menu-item 'Extensies' (01_16x16.png) in de hoofdnavigatie en klik op het menu-item 'Mijn extensies' (02_16x16.png) in het vervolgkeuzemenu dat nu verschijnt.

Hier zie je een overzicht van je extensies. Klik in dit overzicht op de knop 'App installeren' naast de toegevoegde plug-in om de Trustbadge volledig te installeren.

Activeer vervolgens de plug-in door de knop over te schakelen van 'deactivated' naar 'activated'. Na een succesvolle installatie en activering van de plug-in kun je nu beginnen met de configuratie. Klik hiervoor op '...' naast de plug-in in het overzicht 'Mijn extensies' en selecteer 'Open extensie'.