De Shopware 5 plug-in installeren

Gebruik je Shopware 6? Dan vind je de gratis Trusted Shops plug-in voor Shopware 6 en de bijbehorende integratiehandleiding hier: De Shopware 6 plug-in installeren

Voor Shopware 5 is vanaf november 2022 een nieuwe plug-in beschikbaar en Er zijn twee manieren om deze te installeren:

Methode 1: Je gebruikt al een Trusted Shops plug-in voor Shopware 5.

1. Deïnstalleer eerst aan de hand van het hoofdstuk 'Deïnstalleren' de plug-in die je tot nu toe hebt gebruikt.
  2. Installeer vervolgens de huidige plug-in aan de hand van het hoofdstuk 'Installeren'.

Methode 2: Je hebt tot nu toe geen Trusted Shops plug-in voor Shopware 5 gebruikt.

1. Sla het hoofdstuk 'Deïnstalleren' over.
  2. Installeer de huidige plug-in aan de hand van het hoofdstuk 'Installeren'.

Deïnstalleren

1. Meld je aan bij de Shopware 5 backend.
  2. Klik in de hoofdnavigatie op 'Instellingen' (01_16x16.png). Klik vervolgens op 'Plug-inmanager' (02_16x16.png).
  3. De 'Plug-inmanager' verschijnt. Klik in het menu aan de linkerkant op 'Geïnstalleerd'.
  4. Het overzicht van de geïnstalleerde plug-ins verschijnt. Klik op de rode cirkel rechts naast 'Trusted Shops Trustbadge'.

De plug-in die je tot nu toe hebt gebruikt is verwijderd. Installeer vervolgens de huidige plug-in aan de hand van het hoofdstuk 'Installeren'.

Installeren

Als gebruiker van Shopware is er een gratis Trusted Shops-extensie beschikbaar in de Shopware Marketplace. Een gedetailleerde handleiding voor de installatie van de extensies met Shopware vind je hier. Upload vervolgens de plug-in in je Shopware backend onder 'Instellingen' > 'Plug-inmanager'

Ga in de plug-inmanager naar 'Geïnstalleerd' in de zijbalk links om de plug-in te uploaden.

Gebruik vervolgens de knop 'Plug-in uploaden' om de Trusted Shops plug-in toe te voegen.

Je vindt de Trusted Shops plug-in in de sectie met niet-geïnstalleerde plug-ins. Klik nu op de '+' om de Trustbadge volledig te installeren.

De plug-in verschijnt nu in het gedeelte met de geïnstalleerde maar gedeactiveerde plug-ins. Activeer nu de plug-in door op de kleine, rode 'x' te klikken.

Je hebt de plug-in correct geïnstalleerd en geactiveerd! Klik op 'Marketing' in het Shopware-menu bovenaan om de configuratie te starten en selecteer vervolgens 'Trusted Shops Easy Integration'.