Hoe kan ik widgets aan mijn website toevoegen?

In eTrusted vind je verschillende kant-en-klare widgets die je kunt gebruiken om bezoekers nieuwsgierig naar je website te maken.

Vertrouwen is het belangrijkste betaalmiddel op internet. Als je - goed zichtbaar - op je website een reeks positieve beoordelingen kunt laten zien, creëer je een sfeer van vertrouwen voor je webshop waardoor je hogere verkoopcijfers kunt verwachten.

Waar kan ik de beschikbare widgets zien?

Je vindt alle beschikbare widgets in onze Widgetbibliotheek. Hier kun je uit verschillende varianten kiezen en elke widget aanpassen aan het design van jouw webshop.

In de Widgetbibliotheek vind je van elke widget een preview. Zo kun je bepalen welke widget het meest geschikt is voor jouw website, en waar je deze het beste kunt plaatsen.

Beweeg de cursor over de Info_Circle.png in de rechter bovenhoek van een widget om extra informatie te bekijken.

Elke widget is al geoptimaliseerd voor desktop en mobiel, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over de correcte weergave op de apparaten van je gebruikers. In de codering houden we rekening met twee schermvarianten: de ene is klaar voor gebruik bij kleinere schermen van mobiele apparaten, de andere komt optimaal tot zijn recht op computerschermen.

Wil je zien hoe onze widgets er uitzien op een website? Hier vind je een overzicht en meer informatie:
Hoe zien widgets er op mijn website uit?

Hoe kun je widgets configureren?

Kies een widget uit de Widgetbibliotheek. Klik vervolgens op de knop "Configure” (Configureren) in de rechter onderhoek:

De configuratiemodus wordt nu geopend. Aan de linkerkant zie je alle beschikbare opties, aan de rechterkant een live voorvertoning van de widget. Zodra je veranderingen doet, verandert ook de voorvertoning meteen mee, zodat je precies kunt zien hoe de widget er op je website uit zal zien.

Na eventuele aanpassingen aan het uiterlijk van de widget kan deze worden ingebouwd in je website.

Hoe voeg ik een widget toe aan mijn website?

Voor de weergave van widgets op je website voeg je de HTML- en JavaScript-code toe aan de head en body van de HTML van je website. De code wordt gegenereerd door eTrusted en kan eenvoudig worden gekopieerd en in een e-mail of ander tekstbestand worden geplakt. Zo kun je de code gemakkelijk door de beheerder in je website laten integreren.

Zodra je alle gewenste veranderingen hebt aangebracht, klik je op "Generate widget code” (Widgetcode genereren). Je ziet vervolgens een venster met twee velden met codering:

Kopieer de codefragmenten door op de knop "Alle instructies kopiëren” te klikken. Je kunt de codefragmenten ook afzonderlijk kopiëren door op het symbool rechts bovenin het betreffende zwarte codeveld te klikken. Plak ze vervolgens in de HTML van je website, of plak de instructies in een tekstdocument, e-mail of een ander bestand naar keuze en stuur ze naar de beheerder van je website.

Klik tenslotte op "Widgetconfiguratie voltooien”.

Voeg de JavaScript-code van het bovenste veld toe aan de head van de website, en de HTML-code van het onderste veld op de plek in de body van de website waar de widget moet komen te staan. De widget kan alleen goed worden weergegeven wanneer je de code hebt ingevoegd.

Het toevoegen van de JavaScript-code voor de head is maar één keer nodig, ook als je meerdere widgets in je website integreert.

Hoe lang blijft de code actief?

Als je de code hebt gegenereerd en de widget hebt geconfigureerd, vind je de door jou gecreëerde widget op het tabblad "Your Widgets” (Je widgets). De JavaScript-code blijft permanent actief, of je deze nu hebt ingebouwd of niet. De implementatie hoeft dus niet in één keer te worden afgerond.

Als er iets is misgegaan bij het kopiëren van de code, is dat geen probleem: je kunt deze gewoon opnieuw kopiëren vanuit de actieve widget.

De code wordt pas gedeactiveerd als je de widget uit je actieve widgets verwijdert door op de knop "Delete” (Verwijderen) te drukken. Tot het moment dat je de code uit de HTML hebt verwijderd, wordt op die positie een leeg vak getoond.

Lees hier meer over het verwijderen van widgets:
Hoe kan ik een widget van mijn website verwijderen?

Is het codefragment voor de head van de website hetzelfde voor iedere widget?

Ja, de JavaScript-code voor de head van je website hoeft maar één keer te worden ingebouwd. Op die manier hoef je voor elke aanvullende widget alleen maar de HTML-code/DIV-container op de gewenste plek in de body van de website in te voegen.

Dit heeft als voordeel dat ook personen zonder beheerdersrechten widgets kunnen toevoegen, zolang ze maar bevoegd zijn om de inhoud van de website te bewerken. Zo kan je marketingteam bijvoorbeeld zelfstandig actie ondernemen nadat het JavaScript-fragment is toegevoegd. En op die manier worden de widgets dus ook al binnen enkele minuten zichtbaar voor bezoekers van je website.

Laat je je score al zien op Google en soortgelijke platformen? Hier lees je meer:
- Hoe werkt de Reputation Manager?
- Waarom is het een goed idee om mijn totale waardering op andere beoordelingsplatformen te optimaliseren?