Hoe kan ik nagaan hoe vaak mijn beoordelingssterren bij Google worden getoond?

Met de door Trusted Shops aangeboden Google-integratie heb je eenvoudig de mogelijkheid om je verzamelde shop- en productbeoordelingen te tonen in de Google Ads die je geboekt hebt en bij Google Shopping. Nadat je de Google-integratie hebt geboekt, worden je beoordelingen dagelijks via een directe interface doorgegeven aan Google.

Als de productbeoordelingen geen deel uitmaken van je lidmaatschap, hebben de getoonde sterren alleen betrekking op je shopbeoordelingen.

Maar hoe vaak worden je beoordelingssterren vervolgens eigenlijk weergegeven in de zoekresultaten? In dit artikel leggen we uit, hoe je deze belangrijke informatie kunt inzien en analyseren.

Waar vind ik informatie over de weergave van mijn beoordelingssterren bij Google?

Om je beoordelingssterren te laten tonen in de zoekresultaten van Google, moet je dit overeenkomstig instellen in je Google Ads. In je Google Ads-account vind je daarnaast ook informatie over hoe vaak de betreffende advertentie is weergegeven en aangeklikt. Meld je hiervoor eerst aan bij je Google Ads-account en klik vervolgens op de link "Alle campagnes" in de balk bovenaan.

Je krijgt nu een overzicht van je campagnes te zien. Binnen dit overzicht bestaan er drie manieren om de campagne te selecteren, waarvan je de cijfers wilt analyseren. Je kunt de lijst in de navigatiebalk aan de linkerzijde (01_16x16.png) doorzoeken of gebruikmaken van de lijst in het hoofdvenster (02_16x16.png). Je kunt ook met de loep (03_16x16.png) een zoekfunctie openen, waarmee je je campagnes kunt doorzoeken. Klik op de gewenste campagne wanneer je deze hebt gevonden.

In het hoofdvenster wordt nu een dashboard geopend, waar je de bijzonderheden van de gekozen campagne kunt controleren. Kies in de navigatiebalk aan de linkerzijde van het hoofdvenster het menupunt "Advertenties en extensies".

Er opent zich vervolgens een dropdownmenu. Klik in dit menu op het item "Extensies".

In het venster dat nu opent, scroll je naar beneden tot aan "Geautomatiseerde extensies". Klik hier vervolgens op.

Binnen het overzicht "Geautomatiseerde extensies", kun je nu desgewenst aangeven welke periode je nader wilt analyseren. Klik hiervoor op de datuminformatie rechts bovenaan.

Je kunt vervolgens één van de voorgedefinieerde periodes kiezen (01_16x16.png) of een specifieke periode selecteren met behulp van de kalender (02_16x16.png). Klik na het kiezen van de periode op "Toepassen" (03_16x16.png).

Het overzicht "Geautomatiseerde extensies" wordt nu geactualiseerd. In het gedeelte "Verkopersbeoordelingen" vind je de informatie over de weergaven van je beoordelingssterren bij Google. In de kolom "Vertoon." (01_16x16.png) zie je hoe vaak je beoordelingssterren in de gedefinieerde periode zijn getoond in de zoekresultaten van Google binnen het kader van de geselecteerde campagne. Het getal onder het kopje "Aantal klikken" (02_16x16.png) geeft aan hoe vaak er op je advertentie is geklikt.

Hoe kan ik controleren of mijn verzamelde beoordelingen daadwerkelijk aan Google worden verzonden?

Nadat je de Google-integratie hebt geboekt, geeft Trusted Shops je beoordelingen dagelijks via een speciale interface door aan Google. Of de beoordelingen daadwerkelijk van Trusted Shops naar Google worden verzonden, kun je controleren met behulp van de URL

https://www.google.com/shopping/ratings/account/lookup?q=example.com

. Kopieer hiervoor simpelweg de URL naar de adresbalk in je browservenster. Vervang vervolgens het vetgedrukte gedeelte van de URL (example.com) door het adres van je webshop – zonder "www".

Een voorbeeld: De correcte URL voor de fictieve webwinkel testshop.nl zou zijn:

https://www.google.com/shopping/ratings/account/lookup?q=testshop.nl

Als je de URL correct hebt ingevoerd in je browser, wordt een overzicht geopend met alle beoordelingen die aan Google zijn doorgegeven.

Ook interessant:
Hoe werkt de Reputation Manager?