Trusted Shops gebruiken met WooCommerce

Installatie

Een vraag vooraf: gebruik je WooCommerce Germanized? Als dit het geval is hoeft er geen plug-in te worden geïnstalleerd, omdat de Trusted Shops plug-in al is opgenomen in WooCommerce Germanized. Weet je niet zeker of je WooCommerce Germanized gebruikt, dan kun je dat heel gemakkelijk te weten komen. Klik hiertoe in de hoofdnavigatie van je WooCommerce-backend eerst op het menupunt “Plugins”. Er wordt een menu geopend. Kies hierin het menupunt “Installed Plugins”. In de volgende geopende lijst zoek je naar “Germanized for WooCommerce”.

Staat “Germanized voor WooCommerce” in de lijst van geïnstalleerde plug-ins? Gebruik dan deze handleiding.

De twee plug-ins mogen nooit gelijktijdig geïnstalleerd zijn. Download de afzonderlijke Trusted Shops plug-in dus niet als je WooCommerce Germanized gebruikt; deze zal in dat geval niet werken.

Gebruik je geen WooCommerce Germanized? Dan is dit de juiste handleiding en moet je eerst de Trusted Shops plug-in installeren.

Plug-in toevoegen en installeren

Open eerst je WooCommerce-backend. Klik in het hoofdmenu aan de linkerkant eerst op het menupunt “Plugins” (01_16x16.png). Klik in het menu dat opent op “Add New” (02_16x16.png). Vervolgens wordt er een overzicht geopend waarin je naar nieuwe plug-ins kunt zoeken. Voer in het zoekveld (04_16x16.png) het woord “Trustbadge” in om de Trusted Shops plug-in te zoeken. Nadat de in het onderstaande screenshot gemarkeerde plug-in verschijnt, kun je op “Install Now” (03_16x16.png) klikken.

Klik vervolgens op de blauwe button “Activate”.

De Trusted Shops plug-in is nu geïnstalleerd. Dit kan worden gecontroleerd in het overzicht “Installed Plugins”. Klik hiervoor in het hoofdmenu op het betreffende menupunt.

Zoek de Trusted Shops plug-in op in de lijst en klik op “Settings” om naar de configuratie te gaan.

De afzonderlijke Trusted Shops plug-in mag niet worden geïnstalleerd als je WooCommerce Germanized gebruikt; de plug-in werkt in dat geval niet. In WooCommerce Germanized is de passende Trusted Shops plug-in al opgenomen.

Configuratie

Hieronder leggen we uit hoe je de Trustbadge® in je webshop kunt tonen en naar wens aanpassen.

Trustbadge tonen, kopersbescherming integreren en shopbeoordelingen verzamelen

Met de unieke Trustbadge-technologie verzamel en beheer je heel eenvoudig klantbeoordelingen en laat je ze zien in de webshop. Daarnaast vereenvoudigt dit de integratie van het keurmerk, waarmee je de kopersbescherming kunt aanbieden.

Om de Trustbadge te tonen in je webshop, voeg je eerst je individuele Trusted Shops ID toe aan het invoerveld in het gedeelte “Trusted Shops Integration” .

Je vind je Trusted Shops ID (beginnend met X...) in je dashboard in de My Trusted Shops backend. Log daartoe eerst hier in bij My Trusted Shops. Nadat je bent aangemeld wordt je direct naar het dashboard geleid. In de rechter kolom van het dashboard zie je een overzicht van je webshops die bij Trusted Shops zijn aangemeld, met de betreffende Trusted Shops ID.

Scroll daarna naar het gedeelte “Configure your Trustbadge”. Klik eerst op de schuifregelaar bij “Display Trustbadge” (01_16x16.png) om de Trustbadge te activeren.

Onder “Variant” (02_16x16.png) kun je selecteren of je de Trustbadge met of zonder beoordelingssterren wilt tonen.

De Trustbadge wordt standaard rechtsonder in je webshop getoond. Door een waarde in te voeren in het veld “Vertical Offset” (03_16x16.png) kun je de Trustbadge omhoog verplaatsen langs de rechter beeldschermrand. Geef hiervoor het aantal pixels aan waarmee de Trustbadge moet worden verplaatst.

Klik vervolgens op “Save” om je individuele aanpassingen toe te passen.

Heb je een multishop, bijvoorbeeld een webshop in verschillende talen? Hier leggen we uit hoe je in WooCommerce je multishop configureert met Trusted Shops.

De expertmodus biedt meer mogelijkheden maar hiervoor is ook uitgebreide kennis van de omgang met code vereist.

Als je deze stappen hebt uitgevoerd, kun je de werking van je Trustbadge testen. Plaats hiertoe een testbestelling in je webshop. Als na het plaatsen van de bestelling rechts onderin de zogenoemde Trustcard (melding van de kopersbescherming) verschijnt, is de Trustbadge succesvol geïntegreerd in de webshop. De kopersbescherming is actief en er worden shopbeoordelingen verzameld.

Shop Review Sticker met beoordelingen tonen

Om de verzamelde shopbeoordelingen prominent in je webshop te tonen, kun je daarnaast de Shop Review Sticker van Trusted Shops integreren.

Als je de Shop Review Sticker wilt laten zien, scroll je eerst naar het onderdeel “Configure your Shop Reviews”. Activeer daar de schakelaar “Display Shop Review Sticker”.

Vervolgens moet je de Shop Review Sticker nog toewijzen aan de correcte widget. Klik hiervoor eerst op de knop “here”, rechts naast de schakelaar. Er wordt een lijst met beschikbare widgets geopend.

Scroll in deze lijst naar beneden tot je “Trusted Shops Review Sticker” hebt gevonden. Klap het element open en kies “Main Sidebar”. Klik vervolgens op de button “Add Widget”.

Na deze klik verschijnt de widget in het gedeelte “Main Sidebar” dat je in hetzelfde overzicht vindt. Op deze plek kun je nog een titel definiëren voor de Shop Review Sticker die vervolgens in je webshop wordt getoond. Klap hiertoe de widget van de hoofdzijbalk open en voer de gewenste titel in (bijv. “Trusted Shops beoordeling“) in het invoerveld ”Title”. Klik vervolgens op ”Saved”.

In de webshop bevindt de Shop Review Sticker zich in de rechter kolom:

Voor de Trusted Shops plug-in zijn er een aantal configuratiemogelijkheden; deze vind je onder de schakelaar “Display Shop Review Sticker”.

Je kunt de achtergrondkleur van de Shop Review Sticker aanpassen aan het ontwerp van je webshop (01_16x16.png). Voer hiervoor ofwel de hexadecimale waarde in, of kies de gewenste kleur eenvoudig door in het kleurselectieveld te klikken. Daarnaast kun je in het menu het gewenste lettertype selecteren (02_16x16.png) en aangeven hoeveel beoordelingscommentaren je wilt laten rouleren (03_16x16.png). Je kunt maximaal vijf beoordelingen laten rouleren. Ook kun je aangeven vanaf welke minimale score (van 1 voor slecht, tot 5 voor uitstekend) beoordelingen moeten worden getoond (04_16x16.png).

Vergeet niet om op “Save” te klikken om je wijzigingen op te slaan.

Productbeoordelingen verzamelen en tonen

Wil je niet alleen shopbeoordelingen, maar ook productbeoordelingen verzamelen en tonen, activeer dan het punt “Collect Product Reviews” door op de schakelaar te klikken. De onderdelen “Reviews” en “Rating Stars” worden geopend.

Productbeoordelingen

In het gedeelte “Reviews” kun je de verzamelde klantbeoordelingen van een product op de productpagina integreren met behulp van een aanvullend tabblad.

Hiervoor moet je eerst de schakelaar “Reviews” activeren.

Aansluitend kun je de weergave van productbeoordelingen naar wens configureren.

Onder “Name of Product Reviews tab” (01_16x16.png) kun je bepalen welke naam het tabblad op de productpagina moet hebben (bijv. “Trusted Shops productbeoordelingen”). Daarnaast kun je de kleur van het omranding (02_16x16.png), de achtergrond (03_16x16.png) en de beoordelingssterren (04_16x16.png) aanpassen aan het ontwerp van je webshop. Je doet dit door de hexadecimale waarde direct in het invoerveld in te voeren, of door de gewenste kleur aan te klikken in het kleurselectieveld. Verder kun je de grootte van de getoonde sterren aanpassen, in pixels (05_16x16.png).

Productbeoordelingssterren

Wil je dat op de productpagina onder de naam van het product de overeenkomstige beoordelingssterren worden weergegeven, kun je dit activeren met de schakelaar “Rating Stars”.

Vervolgens kun je de weergave van de beoordelingssterren naar wens configureren voor jouw producten. Je kunt de kleur (01_16x16.png), de grootte (in pixels) (02_16x16.png) van de beoordelingssterren en de fontgrootte (03_16x16.png) individueel instellen.

Merk-productattribuut

Om de productbeoordelingssterren te laten weergeven in de Google-zoekresultaten, moet je eerst hier de optie “Google-integratie” activeren.

Om de verzamelde beoordelingssterren te laten weergeven op Google, selecteer je onder “Brand attribute” het attribuut aan de hand waarvan Google de beoordelingen kan toewijzen aan de producten. In de vervolgkeuzelijst worden alle eigenschappen getoond die je in gebruik hebt voor je producten. De GTIN is het geschiktst als merk-productattribuut. Heb je nog niet voor al je producten een GTIN, dan kun je kiezen voor de MPN. Kun je noch de GTIN noch de MPN gebruiken, maak deze dan aan als nieuwe eigenschap en wijs deze vervolgens toe aan je producten. Klik hiervoor op “here” onder de vervolgkeuzelijst.

Multishops met meerdere Trusted Shops ID's configureren

Heb je een multishop, bijvoorbeeld omdat je je producten in meerdere talen verkoopt? Dan gebruik je ook meerdere Trusted Shops ID's. Hier leggen we uit hoe je je multishop individueel kunt configureren met meerdere Trusted Shops ID's.

De voorwaarde voor het configureren van een multishop is, dat je in je backend van WooCommerce een multishop met WPML hebt ingericht. Hier vind je meer informatie over het inrichten van een multishop met WPML in WooCommerce.

Richt je multishop in en keer dan terug naar de Trusted Shops plug-in. In de bovenste balk van je WooCommerce-backend vind je nu een taalwisseloptie, waarmee je tussen de eerder met WPML ingerichte webshops in andere talen kunt schakelen. Kies eerst de webshop die je als eerste wilt configureren.

Voer nu een volgend Trusted Shops ID in en configureer – onafhankelijk van je hoofdwebshop – al je webshops naar wens.