Trusted Shops gebruiken met Magento

Installatie

Plug-in toevoegen en installeren

Download om te beginnen hier de gratis Trusted Shops plug-in voor Magento. Vervolgens kun je de plug-in installeren met behulp van Composer, verkrijgbaar bij Magento. Hoe je Composer gebruikt om een plug-in te integreren in Magento wordt hier uitgelegd.

Configuratie

In de vorige stap heb je de plug-in van Trusted Shops met succes geïnstalleerd. Nu laten we zien hoe je de Trustbadge® toont in je webshop en hoe je deze naar wens kunt configureren.

Trustbadge tonen, kopersbescherming integreren en beoordelingen verzamelen

Met de unieke Trustbadge-technologie verzamel en beheer je heel eenvoudig klantbeoordelingen en laat je ze zien in de webshop. Daarnaast vereenvoudigt dit de integratie van het keurmerk, waarmee je de kopersbescherming kunt aanbieden.

Open eerst de backend van Magento om de Trustbadge in je webshop te integreren. In de hoofdnavigatie aan de linkerzijde vind je het menupunt “Stores“ (01_16x16.png). Klik dit aan - er wordt een nieuw menu geopend. Selecteer vervolgens in dit menu het menupunt Configuration“ (02_16x16.png).

Aan de linkerzijde opent nu een nieuw navigatiemenu. Selecteer in dit menu “Trusted Shops“ (01_16x16.png), je ziet nu een vervolgkeuzelijst. Klik op het menupunt “Account“ (02_16x16.png). In het invulveld (03_16x16.png) dat opent, meld je je aan met de inloggegevens voor je Trusted Shops account.

Ben je het wachtwoord vergeten? Geen punt, in dit artikel helpen we je verder: Waar kan ik mijn inloggegevens krijgen?

Nadat je je hebt aangemeld, verschijnt een nieuwe overzichtspagina. Op deze overzichtspagina moet je jouw Trusted Shops ID aan je webshop koppelen. In het gedeelte Configure your Trusted Shops IDs“ vind je een lijst met de ID's die bij jouw Trusted Shop-account horen. Bij ieder ID staat onder het kopje “Magento Shop“ een menu. Selecteer in dit menu de webshop die bij het betreffende Trusted Shops-ID hoort.

Je vindt jouw specifieke Trusted Shops ID (beginnend met X...) in het dashboard van de My Trusted Shops-backend. Log hiervoor eerst in op My Trusted Shops om op het dashboard te komen. In de rechterkolom van het dashboard worden de webshops die je bij Trusted Shops geregistreerd hebt, weergegeven met de respectievelijke Trusted Shops ID (TS-ID).

Klik vervolgens op de button Save Config“ om alle instellingen op te slaan.

Nu verschijnen in de navigatiebalk onder het punt Trusted Shops“ nog een paar tabbladen. Klik hier op het tabblad Configuration“.

In het gedeelte “Trustbadge“ kun je de Trustbadge naar wens aanpassen. Onder “Variant“ (01_16x16.png) bepaal je of de Trustbadge met of zonder beoordelingssterren moet worden weergegeven.

Hier zie je de Trustbadge met en zonder beoordelingssterren:

Als je de Trustbadge tijdelijk wilt deactiveren, kun je op Hide Trustbadge“ klikken.

De Trustbadge wordt standaard rechtsonder in je webshop getoond. In het veld Vertical Offset“ (02_16x16.png) kun je een waarde invoeren voor het aantal pixels waarmee de Trustbadge langs de rechterrand van het beeldscherm omhoog wordt verplaatst. Klik op Save Config“ om de wijzigingen toe te passen.

Als je deze stappen hebt uitgevoerd, kun je de werking van je Trustbadge testen. Plaats daartoe een testbestelling in je webshop. Als na het plaatsen van de bestelling de zogenoemde Trustcard (melding van de kopersbescherming) rechtsonder op de pagina verschijnt, is de Trustbadge succesvol geïntegreerd in je webshop en is de kopersbescherming actief.

Productbeoordelingen verzamelen en tonen

Als je productbeoordelingen wilt verzamelen in je webshop, scroll dan eerst in de Trusted Shops plug-in naar het gedeelte „Product Reviews“. In dit gedeelte vind je de vervolgkeuzelijst „Collect Product Reviews“. Kies hierin de optie „Yes“.

Vervolgens worden de opties „Product Review Sticker“ en „Product Review Stars“ geopend.

Productbeoordelingen

Met het gedeelte „Product Review Sticker“ kun je instellen of de verzamelde productbeoordelingen van klanten moeten worden getoond op een extra tabblad op de betreffende productpagina.

Activeer daartoe de instelling „Show Product Reviews on Product Detail page on additional tab ‚Trusted Shops Reviews‘", door in de vervolgkeuzelijst de optie „Yes“ te selecteren.

Nadat je zo de integratie op de productpagina's hebt geactiveerd, kun in de volgende stap de weergave aanpassen aan je eigen voorkeuren.

Met het invoerveld „Product Review Tab Label“ kun je bepalen welke naam het tabblad moet hebben op de productpagina (bijvoorbeeld „Dit zeggen onze klanten”). Verder kun je de kleur van het kader en van de beoordelingssterren aanpassen aan de stijl van je webshop. Voer hiertoe rechtstreeks in het invoerveld de hexadecimale waarde van de gewenste kleur in.

Productbeoordelingssterren

In het gedeelte „Product Review Stars“ kun je aangeven of je op de productpagina de bijbehorende beoordelingssterren onder de productnaam wilt tonen.

Activeer hiertoe de functie „Show Star ratings on Product Detail Page below your Product Name“ door de optie „Yes“ te kiezen in de vervolgkeuzelijst.

Hierna heb je de mogelijkheid om de beoordelingssterren van de productbeoordelingen naar wens te configureren.

Je kunt bijvoorbeeld de kleur van de beoordelingssterren aanpassen aan de vormgeving van je webshop. Voer hiertoe eenvoudig de hexadecimale waarde van de gewenste kleur in in het invoerveld. Daarnaast kun je het formaat van de beoordelingssterren en de grootte van de cijfers/letters aanpassen. Voer hiertoe het gewenste aantal pixels in in het invoerveld.

Shop Review Sticker met beoordelingen tonen

Om de verzamelde shopbeoordelingen opvallend te presenteren in je webshop, kun je naast de Trustbadge ook de Shop Review Sticker van Trusted Shops integreren.

Scroll daartoe in het plug-in overzicht naar het gedeelte Review Sticker“. Klik in de vervolgkeuzelijst “Show Shop Reviews“ de optie Yes“ aan om de Shop Review Sticker te activeren.

Nu wordt in de footer van je webshop de Shop Review Sticker getoond.

Nadat je de Shop Review Sticker hebt geactiveerd in de plug-in, verschijnt in de plug-in een menu waarmee je de weergave van de Shop Review Sticker kunt aanpassen.

Je kunt hierin het lettertype bepalen en aangeven hoeveel beoordelingen je wilt tonen in de 'diavoorstelling' in de Shop Review Sticker. Het maximale aantal is 5 beoordelingen. Daarnaast kun je bepalen welke score de getoonde beoordelingen minimaal moeten hebben (van 1 voor 'slecht' tot 5 voor 'uitstekend').

Verder kun je de achtergrondkleur van de Shop Review Sticker aanpassen aan de stijl van je webshop. Voer daartoe eenvoudig de overeenkomstige hexadecimale waarde van de kleur in in het invoerveld. Klik op Save“ om je wijzigingen op te slaan.

Geoptimaliseerde beoordelingsverzoeken verzenden

In het menu-item "Reviews" is het mogelijk om de verzenddatum van je beoordelingsverzoeken aan jouw wensen aan te passen. Voordat je deze (gratis) feature van ons nieuwe platform eTrusted kunt gebruiken, moet je deze wel eerst laten activeren. Neem hiervoor contact op met je persoonlijke accountmanager via members@trustedshops.com. Na de activering volg je deze korte handleiding om de instellingen aan jouw specifieke wensen aan te passen.

Beoordelingsverzoeken van Trusted Shops worden standaard automatisch verstuurd op de zevende dag na plaatsing van een bestelling. Met de Trusted Shops plug-in voor Magento kun je het moment waarop klanten beoordelingsverzoeken ontvangen echter aanpassen aan de processen van je webshop. Hiertoe is een API geïntegreerd in de plug-in. Hiermee kun je zelf bepalen hoelang na het bereiken van een bepaalde status in Magento, bijvoorbeeld „Bestelling afgeleverd”, het beoordelingsverzoek moet worden verzonden.

Klik om dit in te stellen eerst in de navigatiebalk Trusted Shops“ op het menupunt Reviews“.

Op de overzichtspagina die wordt geopend, zie je eerst het gedeelte Legal Review E-Mails. In dit gedeelte bevindt zich de vervolgkeuzelijst Double Opt In“.

Om rechtsgeldige beoordelingsverzoeken te kunnen versturen, moet je wettelijke toestemming van klanten hebben om hun e-mailadres te delen met Trusted Shops. Met de activering van de double opt-in geef je de klanten de mogelijkheid om deze toestemming te geven. Hiervoor hoeven je klanten bij het afrekenen alleen een selectievakje aan te vinken om aan te geven dat ze na de aankoop een beoordelingsverzoek van Trusted Shops willen ontvangen.
Houd er rekening mee dat het nieuwe selectievakje na activeren van de double opt-in moet worden genoemd in je privacybeleid. In de Trusted Shops plug-in vind je hiervoor een rechtsgeldige voorbeeldtekst.

Activeer de double opt-in door Yes“ te kiezen in de vervolgkeuzelijst.

Klik vervolgens op de pijl aan de rechterkant om het gedeelte eronder, Automated invites according to Magento order status“, te openen.

Kies nu in de vervolgkeuzelijst Use Magento order status to trigger invite emails“ de optie Yes“.

Vervolgens kun je de verzending van de beoordelingsverzoeken naar wens configureren. Selecteer hiertoe eerst in de vervolgkeuzelijst Send review request, as soon as the order status changes to“ (01_16x16.png) de bestelstatus die je als referentie voor de verzenddatum van het beoordelingsverzoek wilt gebruiken.

Vervolgens kun je onder Set delay times of shipping methods“ (02_16x16.png) definiëren hoeveel dagen er moeten verstrijken na de gekozen statuswisseling, voordat de beoordelingsuitnodiging wordt verzonden.

Sla je instellingen op door op Save Config“ te klikken. Je hebt nu alle instellingen gedaan in de plug-in, die nodig zijn om het versturen van beoordelingsverzoeken te optimaliseren.

Handmatig versturen van beoordelingsverzoeken

Met de plug-in van Trusted Shops heb je daarnaast de mogelijkheid om handmatig beoordelingsverzoeken te versturen voor bestellingen die tot maximaal zes maanden eerder zijn geplaatst. Dit kan bijvoorbeeld interessant zijn in de eerste tijd van je lidmaatschap van Trusted Shops, wanneer de eerste beoordelingen misschien op zich laten wachten.

Door gebruik te maken van deze functie bevestig je dat je voorafgaand toestemming van je klanten hebt gekregen om hun gegevens aan Trusted Shops te verzenden voor het versturen van beoordelingsverzoeken per e-mail.

Klik hiervoor in de navigatiebalk van de Trusted Shops plug-in op het menupunt Reviews“.

Selecteer nu bij Scope“ in de linkerbovenhoek van het scherm de optie Default Config“ (01_16x16.png). Open vervolgens het gedeelte Manual invites according to Magento order status“ (02_16x16.png) door op de pijl aan de rechterkant te klikken.

In het gedeelte dat wordt geopend kun je bepalen voor welke periode de bestellingen moeten worden geselecteerd (01_16x16.png). Bovendien kun je aangeven welke bestelstatus de bestellingen bereikt moeten hebben voordat je er beoordelingsverzoeken voor wilt versturen (02_16x16.png). Je kunt hier kiezen voor welke storeview je de verzoeken wil versturen (03_16x16.png).

Klik nu op de button Save Config“ (01_16x16.png) rechtsboven op het scherm, om je instellingen op te slaan. Klik vervolgens op de button Export orders now“ (02_16x16.png) om een Excel-bestand met de geselecteerde bestelgegevens te downloaden.

Converteer eerst het Excel-bestand naar een CSV-bestand met Excel. Om dit CSV-bestand in de Review Collector te kunnen gebruiken, moet je ook de opmaak aanpassen aan de eisen van de Review Collector. In dit artikel leggen we uit hoe je het CSV-bestand moet voorbereiden om het met de Review Collector te gebruiken: Een CSV-bestand creëren om handmatig beoordelingsverzoeken te sturen Log nu hier in op je eTrusted backend om deze gegevens in de Review Collector te importeren en de beoordelingsverzoeken te verzenden.
Wat je hiervoor moet doen, wordt uitgelegd in dit artikel: Wat is de Review Collector?

Multishops configureren met meerdere Trusted Shops-ID's (bijv. webshop in meerdere talen)

Heb je een multishop, bijvoorbeeld omdat je je producten in meerdere talen verkoopt? Klik dan in de navigatiebalk van de Trusted Shops plug-in op het menupunt Account“. Op de overzichtspagina die wordt geopend kun je alle taalversies van je webshop – onafhankelijk van de hoofdwebshop – naar wens configureren. Koppel hiertoe eenvoudig één van de Trusted Shops ID's in de lijst met de Magento-webshop die bij het betreffende ID hoort.

Wil je achteraf veranderingen aanbrengen in een geconfigureerde shop? Klik dan in de bovenste balk, naast de navigatie, op het kleine pijltje naast Scope“. Selecteer vervolgens de gewenste webshop.