Hoe gebruik ik productbeoordelingen?

Met de productbeoordelingen van Trusted Shops verzamel je beoordelingen voor de producten die je in je webshop aanbiedt. Zo kunnen jouw klanten, op basis van de ervaringen van anderen, hun eigen mening vormen over producten waarin ze geïnteresseerd zijn. Je geeft je klanten op deze manier toegang tot waardevol advies voordat ze iets kopen, een groot pluspunt voor je webshop.

Waar vind ik de verzamelde productbeoordelingen?

De functionaliteit voor productbeoordelingen is naadloos in het eTrusted Control Center geïntegreerd, zodat je alles binnen handbereik hebt. Je verzamelde productbeoordelingen vind je in de Inbox, waar je ook je overige beoordelingen beheert. Om alleen productbeoordelingen te zien, kun je de beoordelingen eenvoudig filteren door "Productbeoordelingen" te selecteren onder "Type beoordeling":

Hoe zien productbeoordelingen er uit in het Control Center?

Op het eerste gezicht zien productbeoordelingen er bijna hetzelfde uit als servicebeoordelingen. Productbeoordelingen zijn echter gemakkelijk herkenbaar aan de productinformatie in grijs onder het previewvenster van de beoordelingstekst.

Wanneer je een productbeoordeling selecteert, verschijnt een apart gedeelte "Productdetails" in de rechter kolom, onder de beoordelingsdetails. Hier vind je de productnaam en een afbeelding van het product, als je je integratie overeenkomstig hebt ingesteld. Vanuit dit veld kun je ook eenvoudig de SKU (Stock Keeping Unit) kopiëren, die je kunt gebruiken om het product terug te vinden in je andere systemen.

In het onderstaande artikel vind je meer informatie over het productbeoordelingsverzoek dat naar je klant wordt verstuurd:
Hoe ziet de vragenlijst voor productbeoordelingen er uit?

Hoe verzamel ik productbeoordelingen met de Trustbadge?

Om productbeoordelingen te verzamelen, moet je het product eerst vrijgeven via het Upgrade centre. Daarna verzamel je automatisch productbeoordelingen via je bestaande Trustbadge-integratie; je hoeft alleen een paar regels code in te voegen.

De integratie van productbeoordelingen verloopt op verschillende manieren, afhankelijk of je voor de integratie een plug-in voor je shopsoftware hebt gebruikt, of de Trustbadge handmatig hebt geïntegreerd. In deze instructies vind je alle informatie die je nodig hebt:

Hoe verzamel ik productbeoordelingen via API’s?

Een andere mogelijkheid om productbeoordelingen te verzamelen zijn API's (Application Programming Interfaces). API's zijn programmeerinterfaces waarmee gecodeerde communicatie tussen twee softwareprogramma's mogelijk is en waardoor gegevens vervolgens automatisch worden verzameld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de integratie van Google Maps op websites.

Welke handleiding voor jou van toepassing is als je productbeoordelingen wilt verzamelen met behulp van API's, is afhankelijk van het uitgangspunt:

a) je hebt al een API-koppeling gecreëerd om met MyTS te werken en wilt deze nu integreren met eTrusted. Gebruik in dit geval de volgende handleiding om de API te koppelen met eTrusted:

b): je hebt tot nu toe geen API's gebruikt voor eTrusted, maar wilt nu beginnen productbeoordelingen te verzamelen met behulp van API's. Lees in dit geval het volgende artikel en neem eens een kijkje in het Developer Center:

Welke API's zijn vooral van belang voor mijn bedrijf?

Omdat je met API's processen vormgeeft die van belang zijn om succesvol te communiceren met je klanten, hebben we de belangrijkste API's van eTrusted voor jouw bedrijf op een rijtje gezet:

Event API

Met deze API geef je aan Trusted Shops door dat er voor een klant een 'event' is opgetreden. Als je de API koppelt aan je eigen events, verstuurt Trusted Shops automatisch beoordelingsverzoeken aan je klanten.

Met de standaard integratie van deze API heb je de mogelijkheid om relevante gebruikersgegevens te verzamelen en automatisch beoordelingsverzoeken te versturen na een bepaald aantal dagen. Met de Event API kun je bijvoorbeeld een beoordelingsverzoek versturen zodra een bestelling is geleverd

Deze handleidingen informeren bij het gebruik van de speciale functies van Event API's in het Developer Center:

Een nieuw event aanmaken (om een beoordelingsverzoek te versturen):

https://developers.etrusted.com/events-api/events-api.html#post--events

Een nieuw event-type creëren (naast het standaard type 'checkout'):

https://developers.etrusted.com/event-types-api/event-types-api.html#create-event-type

Een beoordelingsvoorwaarde opstellen of toewijzen aan een event-type, en activeren voor een kanaal:

https://developers.etrusted.com/invite-rules-api/invite-rules-api.html

Questionnaire Link API

Deze API genereert een link die je aan je een eigen mailbericht toevoegt om je klant uit te nodigen voor een beoordelingsverzoek. Je bent dus niet afhankelijk van verzending door Trusted Shops. Hierbij kies je uit de gecombineerde vragenlijst (vragen over service én producten) of de standaard vragenlijst (alleen standaardvragen).

Klik op deze link voor gedetailleerde aanwijzingen in het Developer Center:

https://developers.etrusted.com/solutions/questionnaires_and_links.html#generating-links-to-questionnaires

Review Collector API

De Review Collector API verzamelt beoordelingen voor afgehandelde bestellingen en gebruikt hiervoor de bijbehorende klantgegevens. Dit triggert meteen een e-mail met een beoordelingsverzoek vanuit Trusted Shops. Deze API is al beschikbaar voor productbeoordelingen. Aan een versie van de Review Collector voor het Control Center wordt nog gewerkt.

Hier vind je instructies over het plannen van nieuwe verzoeken: https://developers.etrusted.com/invites-api/invites-api.html#post--invites

Hoe toon ik productbeoordelingen in mijn webshop?

Hoe productbeoordelingen worden getoond op je website is afhankelijk van de weergavevariant die je kiest. De volgende opties zijn beschikbaar:

• Productbeoordelingssterren:
    Onze productbeoordelingssterren kunnen op elke gewenste plek in je webshop worden gebruikt waar je de totale sterrenscore van het product wilt tonen, bijvoorbeeld op de productinformatiepagina onder de productnaam.
  • Product Review Sticker:
    De Product Review Sticker kan gemakkelijk worden aangepast en toont individuele beoordelingen, inclusief beoordelingssterren en opmerkingen.

In dit artikel vind je verdere informatie over de weergave van productbeoordelingen:
Hoe toon ik productbeoordelingen in mijn webshop?