Wanneer is het handig om een activeringsdatum voor de verzendtermijn te gebruiken?

Met het eTrusted beoordelingsplatform kun je geheel automatisch en op het perfecte moment beoordelingsverzoeken versturen. Met de optie om een activeringsdatum voor de verzendtermijn op te geven, krijg je nog meer controle over het moment waarop je beoordelingsverzoeken worden verstuurd.

In dit artikel leggen we uit wat de mogelijkheden zijn, hoe de activeringsdatum voor de verzendtermijn werkt en hoe je zo'n datum 'verstuurt'.

Wanneer gebruik ik de activeringsdatum voor de verzendtermijn?

In de volgende gevallen is het handig om de activeringsdatum voor de verzendtermijn mee te sturen aan eTrusted, samen met het event:

• een beoordeling voor een geboekte ervaring, zoals een concert of ander evenement, of een testrit.
  • een beoordeling voor aankopen van producten zoals op maat gemaakte artikelen of een meubelstuk met een lange leveringstermijn.
  • als het product waarvoor je een beoordeling vraagt, momenteel niet op voorraad is en daardoor een afwijkende leveringstijd heeft.
  • een beoordeling voor de aankoop van een download of ander product dat onmiddellijk kan worden gebruikt.
  • een beoordeling voor een ervaring die een veel langere tijd bestrijkt, zoals een termijncontract, een proefabonnement of een testfase.

Maar je kunt ook een activeringsdatum voor de verzendtermijn sturen voor alle andere scenario's om optimaal te reageren als er iets verandert aan de levering. Daarnaast hoeft de verzendtermijn niet overeen te komen met verschillende scenario's als je doorgaans al bij alle events een datum stuurt. Zo ontvangen je klanten het beoordelingsverzoek altijd op het perfecte moment.

Hoe werkt de activeringsdatum voor de verzendtermijn?

Geautomatiseerde beoordelingsverzoeken worden gepland aan de hand van een event dat je hiervoor opgeeft (bijv. de Checkout) en worden naar je klanten gestuurd nadat de ingestelde verzendtermijn is verstreken. De verzendtermijn staat standaard op 7 dagen en kan worden gewijzigd door de actieve beoordelingsvoorwaarden te bewerken.

Nodig je je klanten nog niet automatisch uit om beoordelingen te plaatsen? Je leest er hier meer over:
- Hoe kan ik automatisch beoordelingsverzoeken versturen aan mijn klanten?
- Wat is het beste moment om een beoordelingsverzoek te versturen?

Door het instellen van een verzendtermijn wordt het beoordelingsverzoek niet meteen verstuurd, maar pas nadat de ingestelde tijd is verstreken. Door een activeringsdatum voor de verzendtermijn vast te stellen en aan ons door te geven, heb jij de volledige controle over het moment waarop het beoordelingsverzoek naar je klant wordt verstuurd. In dit geval wordt de verzendtermijn pas geactiveerd nadat de doorgegeven datum is bereikt. Deze wordt toegevoegd als aanvullende vertraging.

Deze illustratie laat zien hoe de automatische verzending van je beoordelingsverzoeken verloopt met én zonder een doorgegeven activeringsdatum voor de verzendtermijn:

Op de illustratie zien we het volgende verloop:

1. Je geeft een event door aan eTrusted, dat wordt geactiveerd door een transactie bij de klant, zoals wanneer deze de bedankpagina bereikt (bijv. de Checkout).

2. Wij controleren of je een activeringsdatum voor de verzendtermijn doorgeeft.
    • Als dit NIET het geval is, blijft het beoordelingsverzoek zoals gepland, en wordt deze verstuurd na het verstrijken van de verzendtermijn (bijv. na 7 dagen).
    • Als dit WEL het geval is, gaan we door naar de volgende controle.

3. We controleren of je de functie voor toepassing van de activeringsdatum voor de verzendtermijn hebt geactiveerd.
    • Als dit NIET het geval is, blijft het beoordelingsverzoek zoals gepland, en wordt deze verstuurd na het verstrijken van de verzendtermijn (bijv. na 7 dagen).
    • Als dit WEL het geval is, wordt het beoordelingsverzoek gepland voor de doorgegeven datum.

4. eTrusted wacht tot de doorgegeven datum is bereikt.

5. Zodra de doorgegeven datum is bereikt, wordt de ingestelde verzendtermijn geactiveerd (bijv. 7 dagen).

6. Nadat de ingestelde verzendtermijn is verstreken, wordt het beoordelingsverzoek verstuurd.

Geef je al geschatte leveringsdatums aan ons door?
Heb je My Trusted Shops gebruikt voor het managen van beoordelingen en heb je al verwachte leveringsdatums aan ons doorgegeven? Lees dan de aanwijzingen in dit artikel:
Worden mijn uitnodigingsinstellingen overgenomen van My Trusted Shops?

Hoe kan ik de activeringsdatum voor de verzendtermijn instellen?

Om te profiteren van de flexibiliteit van de activeringsdatum voor de verzendtermijn, zijn er twee stappen om te voltooien:

• Het doorgeven van de datum instellen
  • De functie van de datum activeren

Hoe kan ik een datum doorgeven?

Er zijn drie opties om de activeringsdatum voor de verzendtermijn door te geven, afhankelijk van hoe je onze producten gebruikt. Je kunt de datum instellen met behulp van de plug-in van je shopsoftware, via de handmatige integratie van de Trustbadge of via de eTrusted API.

Instellen via de plug-in van je shopsoftware:
Veel van onze plug-ins voor shopsoftware bieden de mogelijkheid om de activeringsdatum voor de verzendtermijn in te stellen. Als je je Trusted Shops producten via een plug-in hebt geïntegreerd, check dan eerst de integratiehandleiding of je dit met jouw plug-in kunt instellen.
De juiste integratiehandleiding kiezen

Instellen via de handmatige integratie van de Trustbadge:
Als je plug-in geen ondersteuning voor deze instellingen biedt, of als je de Trustbadge handmatig hebt geïntegreerd, kun je de aanpassingen via de Trustbadge-code doen. De parameter in de Trustbadge-code waar de activering van de verzendtermijn kan worden gedefinieerd als een waarde, vind je in de volgende regel code:

<span id="tsCheckoutOrderEstDeliveryDate">2021-01-01</span>

Zoek deze coderegel in de codering van je handmatig geïntegreerde Trustbadge. Voer in plaats van een datum een variabele in, waarmee de gewenste gegevens uit je shopsysteem worden opgehaald.

Instellen via application programming interface (API):
Als je zelf kunt programmeren, kun je de instellingen doen via de API. Hoe het instellen in zijn werk gaat, lees je in het hoofdstuk Events in ons Developer Center. In de documentatie voor ontwikkelaars en in de code vind je de parameter voor de activeringsdatum voor de verzendtermijn onder de korte naam triggerDate:
Developer Center: eTrusted API's

Hoe activeer ik de functie?

Nadat je het doorgeven van de datum hebt ingesteld, is de tweede stap het activeren van de functie. Door deze afzonderlijke stap kun je de toepassing van de datum desgewenst op elk moment deactiveren, zodat alleen de aangegeven verzendtermijn wordt gebruikt.

Om in te stellen dat de datums met de events worden meegestuurd, activeer je de functie Activeringsdatum voor verzendtermijn toepassen onder Beoordelingsverzoeken > Beoordelingsvoorwaarden :

De standaard instelling van de activeringsdatum voor de verzendtermijn is alleen actief als je al hebt aangegeven dat deze aan ons moet worden doorgegeven. In alle andere gevallen moet deze functie eerst worden geactiveerd.

Wat gebeurt er als de functie actief is en er geen datum wordt doorgegeven?

Als je geen activeringsdatum voor de verzendtermijn wilt versturen bij alle events, is dat geen probleem. Ons systeem controleert voor elk afzonderlijke event, zoals hierboven beschreven, of er een datum is doorgegeven en of deze datum moet worden toegepast volgens de actieve beoordelingsvoorwaarde.

In andere woorden, als je de functie hebt geactiveerd en geen datum doorgeeft, wordt het beoordelingsverzoek na verstrijken van de opgegeven verzendtermijn verstuurd zoals je gewend bent. Dezelfde verzendtermijn wordt ook toegepast voor events met een datum, maar in dit geval wacht het systeem eerst totdat de doorgegeven datum bereikt is.

Andere interessante artikelen in ons Helpcenter:
- Hoe kan ik effectief beoordelingen verzamelen?
- Hoe zien widgets er op mijn website uit?